Hoe gebruik je een vloerlamp boven een bank?

vloerlamp overhangend

Breng licht in een lege hoek of creëer een leeshoek met een ijzeren vloerlamp achter een comfortabele fauteuil. Plaats een boekenkast in de buurt en vul deze met je favoriete boeken, decoratieve vazen en andere woonaccenten. Kleed de ruimte aan met een deken en geweven voetenbankjes om de ruimte samen te binden.

Staande lampen, ook wel vrijstaande armaturen genoemd, bieden een alternatief voor plafondverlichting en besparen tijd en energie die anders zou zijn besteed aan het installeren van een plafondarmatuur. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, materialen, hoogtes en functies, zodat ze in elke kamer passen. De meest populaire soorten staande lampen zijn booglampen, zaklampen, apotheeklampen en vloerlampen met verstelbare kap. Elk biedt een unieke manier om een huis te verlichten en dient tegelijkertijd als stijlstatement.

Boogvloerlampen bieden een sierlijke ronding die zorgt voor algemene kamerverlichting met een minimale voetafdruk. Weggestopt in een ongebruikte kamerhoek, zijn ze een geweldige optie voor kleine ruimtes of zelfs een eenkamerappartement. Een gebogen ontwerp maakt deze armaturen ideaal voor het benadrukken van een kunstwerk in huis of een meubelstuk zoals een moderne sofa.

Vloerlampen in apotheekstijl bieden een compacte vorm met een verstelbare lampkop voor veelzijdigheid. Kantel de lampkop naar boven voor algehele kamerverlichting of naar beneden voor gericht lezen. Deze no-nonsense lampen zijn vaak minder duur dan andere standaardopties en zijn te vinden in een breed scala aan afwerkingen.

Torchiere-lampen, die lang en dun zijn, zijn een goede optie voor algemene kamerverlichting en werken ook goed in hoekruimtes. De lampkop kan op verschillende manieren worden afgesteld en er passen drie of vier lampen van 60 watt in.

Verstelbare vloerlampen, zoals de Bronze View Six-Way van Robert Abbey, bieden meerdere verlichtingsniveaus en een grote basis voor stabiliteit. Deze veelzijdige armaturen worden vaak gebruikt in combinatie met andere soorten staande lampen zoals tafel- en bureaulampen.

Toren-vloerlampen zijn sculpturaal en dienen als designaccenten in ruimtes. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en kunnen van elk materiaal worden gemaakt, maar zachte materialen die het licht doorlaten, komen het meest voor.

Kies een moderne staande lamp met een voet en stahoogte die overeenkomt met de zithoogte van eventuele stoelen of banken in de kamer om verblinding te voorkomen. Overweeg daarnaast een lamp met een aan/uit-lijnschakelaar of een voetschakelaar voor extra gemak. Een eenvoudige, klassieke kap is ook een goede keuze en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren om bij uw interieur te passen.