Washington’s nieuwe keukencocktails

Als je op zoek bent naar een plek om iets te drinken of te dineren in de Zuiderse keuken, dan zijn keukenkocktails misschien wel de plek. Het luxe restaurant, met zusterlocaties in Dallas en Chicago, opende op 16 juni zijn eerste locatie in Washington. Deze chique plek in het centrum richt zich op mooi geplateerde troostmaaltijden zoals garnalen en grits gegarneerd met gebakken kreeftenstaart, gearomatiseerde gebakken kip met creatieve wafels en in Trini-stijl gestoofde ossenstaartjes met een hartige, zoete melassesaus.

De ruimte heeft gigantische hokjes, bloemendisplays en tal van Insta-waardige hoekjes, zoals een faux-rozentrap. Het menu bevat ook tal van verhoogde comfort food-opties in combinatie met creatieve cocktails.

Het is echter de dresscode van het restaurant die voor veel ophef zorgt op sociale media. Getailleerde hoeden, durags en hoodies zijn verboden. In een stad waar veel zwarte klanten gewend zijn om overspoeld te worden door bewakers in bars, clubs en restaurants (vanwege het stereotype dat ze geneigd zijn om etablissementen te vernielen of neer te schieten), doet deze dresscode wenkbrauwen fronsen.

We spraken met mensen die de K+K-locatie tijdens het openingsweekend bezochten en de ervaring over het algemeen positief vonden. Een patron die geen getailleerde hoed droeg, zei dat zij en haar vrienden zich op hun gemak voelden bij het dineren in het restaurant en zich niet gehaast voelden om te vertrekken als ze klaar waren met eten. Een andere beschermheer die geen getailleerde hoed had, maar een durag droeg, zegt dat zij en haar vrienden zeer goed werden behandeld door het personeel. Ze kregen een aantal dingen op hun rekening en kregen zelfs een cadeaubon om terug te komen.