15 manieren om indruk te maken met wandlampen

Verlichting kan de look en feel van een ruimte drastisch veranderen. Het kan de sfeer bepalen in een woon- of slaapkamer, een pad in een gang of trappenhuis verlichten en zelfs dienst doen als kunstwerk. Wandlampen zijn een waardevol alternatief voor tafel- en vloerlampen, omdat ze gericht werklicht bieden en tegelijkertijd een designstatement creëren. Hier zijn 15 manieren waarop u indruk kunt maken met dit veelzijdige type armatuur.

Deze geborsteld zilveren wandkandelaar is een geweldige keuze voor een eigentijds huis en is een minimalistisch armatuur met een elegante, geometrische uitstraling. De schans is gecombineerd met een rechthoekige spiegel die de illusie van extra hoogte creëert en deze lamp perfect maakt voor het benadrukken van kunstwerken en andere elementen aan de muur.

Decoratieve schansen zijn een onmisbaar onderdeel van de slaapkamer en worden vaak gebruikt om een dramatisch hoofdeinde, een kunstwerk aan de muur of een prachtig hoofdeinde zelf te accentueren. Schansen zijn echter niet beperkt tot plaatsing bij het bed; ze kunnen zelfs overal in een kamer worden opgehangen en kunnen dienen als accentverlichting voor een entertainmentcentrum of leeshoek.

In deze moderne woonkamer zijn aan weerszijden van de open haard een paar schansen geplaatst die zorgen voor een zacht, gericht licht om de boeken en vazen die de ingebouwde planken sieren te benadrukken. De koperen schansen vormen ook een mooie aanvulling op de kleur van de houten vloer en het plafond, waardoor de ruimte wordt verenigd met een samenhangende esthetiek.

Als je geen fan bent van het uiterlijk van bungelende snoeren, of als je er gewoon geen zin in hebt om ze aangesloten te houden, kun je strakke snoerbeschermers kopen die de draden feilloos camoufleren. Deze zijn verkrijgbaar in een reeks afwerkingen die passen bij het uiterlijk van elke plug-in schans, inclusief messing en witte opties zoals deze.

Als het gaat om het installeren van schansen in een gang, is de algemene regel dat ze op ooghoogte moeten worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat ze niet te dicht bij gordijnen of andere brandbare materialen komen en dat ze buiten het bereik van jonge kinderen zijn. Als je de voorkeur geeft aan een meer dramatische look, kun je ze echter ook spreiden, zodat ze niet overal in de gang op een rij staan.

Deze aan de muur gemonteerde schans heeft een aluminium doos als lampenkap, waardoor het armatuur een strakke en moderne esthetiek krijgt. De lampen zijn onafhankelijk van elkaar aan en uit te zetten, wat prettig is in een huishouden waar meerdere gezinsleden gebruik maken van de ruimte. Het heeft ook een dimfunctie, wat handig is voor slaapkamers die worden gedeeld door koppels die verschillende voorkeuren hebben om ’s avonds laat te lezen.

Een andere manier om een wandkandelaar te gebruiken is als accent voor een grote spiegel in een badkamer, waardoor de wastafel wordt verlicht zonder een ingelijst kunstwerk te overschaduwen. Deze eenvoudige maar opvallende opstelling is een gemakkelijke manier om een vleugje luxe toe te voegen aan elke ruimte in huis.