Staande lampen en tafellampensets

vloerlamp en tafellamp set

Door vloer- en tafellampen aan een ruimte toe te voegen, krijgt deze een goed verlichte, verzorgde uitstraling. Deze sets lampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en afwerkingen om een moderne en traditionele inrichting aan te vullen. Ze vormen geweldige decoratieve accenten en kunnen worden gebruikt als functionele verlichting in uw woonkamers, slaapkamers en eetruimtes. Vind de perfecte set voor je huis bij Destination Lighting.

Een vloerlamp is meestal groter dan een tafellamp en sommige zijn wel een meter hoog. Een torchiere-lamp is een van de hoogste typen en zendt licht naar boven zodat het door het plafond weerkaatst voor omgevingslicht in de kamer. Het kan ook een kap hebben die aan de onderkant breder is dan aan de bovenkant om het licht over een groter gebied te verspreiden.

Een ander type vloerlamp is een leeslamp. Deze lampen zijn ontworpen om licht op ooghoogte te plaatsen wanneer u zit, zodat u kunt lezen of ontspannen in de stoel zonder uw ogen te belasten. Ze hebben meestal een kleinere lampenkap en zijn meestal korter dan andere staande lampen.

Je vindt tafel- en vloerlampen in verschillende materialen, waaronder metaal, hout, glas en keramiek. Keramische lampen geven een gevoel van handgemaakt vakmanschap en kunnen eenvoudige bolvormen of meer sculpturale ontwerpen hebben. Houten lampen voegen een natuurlijk gevoel toe aan een kamer, waarbij walnoot, mahonie en eiken populaire keuzes zijn. Metalen vloer- en tafellampen zijn ook een goede keuze voor een moderne inrichting, waarbij de strakke lijnen van deze armaturen bijzonder complementair zijn aan hedendaagse en industriële meubels.

Als je op zoek bent naar een feller soort verlichting, overweeg dan om een volledig spectrum vloer- of tafellamp met LED-lampen te kopen. Deze lampen kunnen meer licht produceren met minder wattage dan traditionele gloeilampen of halogeenlampen en ze kunnen schittering verminderen en kleuren nauwkeurig weergeven.

Voor de slaapkamer kan een tafellamp aan weerszijden van het bed worden geplaatst om zacht nachtlicht te geven dat uw partner niet stoort als ze midden in de nacht proberen te slapen of op te staan. U kunt deze lampen zelfs vinden met een dimmerschakelaar, zodat u ’s nachts de hoeveelheid licht in de kamer kunt regelen om een ontspannen slaap te garanderen.

Gangen en smalle buffettafels zijn de perfecte locaties voor hogere tafel- en staande lampen, omdat ze deze beperkte ruimtes niet zullen verdringen. Een paar tiffany-tafellampen in uw gang kunnen een vleugje elegantie in de kamer brengen, aangezien deze lampen potentiële familiestukken zijn met hun decoratieve glas-in-loodkappen. Deze kleurrijke lampen zijn voorzien van meerdere stukken glas-in-lood die in een decoratief patroon zijn gerangschikt om een uniek en artistiek kunstwerk te creëren. Ze zijn er in verschillende bloemmotieven, libellen, rozen en andere populaire ontwerpen.

U kunt ook tafel- en vloerlampen vinden die zijn uitgerust met dimbare LED-lampen of lampen met volledig spectrum die kunnen helpen energie te besparen en toch een helder licht geven voor taken zoals lezen en werken aan een bureau. Deze lampen kunnen hetzelfde licht uitstralen als een traditionele gloeilamp, maar verbruiken veel minder wattage en hebben een langere levensduur dan een standaard halogeenlamp.