Wat is een geschenkbrief voor een hypotheek?

geschenkbrief voor hypotheek

In een tijd waarin huizenprijzen veel sneller stijgen dan inkomens, kan sparen voor een aanbetaling een uitdaging zijn. Veel huizenkopers wenden zich tot familie en vrienden voor hulp, en de National Association of Realtors meldt dat 25 procent van de huizenkopers in de leeftijd van 23 tot 31 jaar en 17 procent van de kopers in de leeftijd van 32 tot 41 financiële giften ontvangt van familieleden of vrienden om hun verlies geheel of gedeeltelijk te dekken. betalingen. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk om deze giften nauwkeurig te documenteren met een zogenaamde hypotheekgeschenkbrief.

Het doel van een cadeaubrief voor een hypotheek is om duidelijk te maken dat het geld dat u ontvangt om uw aanbetaling en afsluitingskosten te betalen, een geschenk is, geen lening. Uw geldschieter moet dit weten om uw schuld-inkomenratio te beoordelen en ervoor te zorgen dat u niet meer leent dan u zich kunt veroorloven, en om te voldoen aan de federale en staatsvoorschriften met betrekking tot hypotheekleningen en -verwerking.

Hoewel cadeaubrieven niet voor elke lener vereist zijn, zijn ze wel nodig als u cadeaugeld gebruikt om uw huis te kopen. De schenker van het geschenk moet een brief opstellen met zijn naam, adres en telefoonnummer. Ze moeten ook aangeven hoeveel ze je geven en of het bedoeld is voor de aanbetaling en afsluitingskosten. In de brief moet ook staan dat ze niet verwachten dat het geschenk wordt terugbetaald.

Om de juistheid van een geschenkbrief te verifiëren, moet uw hypotheekverstrekker mogelijk kopieën van opname- en stortingsbewijzen of online afschriften opvragen bij de bank van de schenker. Ze kunnen ook contact opnemen met de donor om te bevestigen dat ze het geld op hun rekening hadden voordat ze het aan jou gaven en dat het niet van een andere bron is overgemaakt. Uw geldschieter zal deze documenten willen zien voordat ze uw hypotheek goedkeuren, dus het is een goed idee om de donor er van tevoren om te vragen.

Hoewel hypotheekgeschenkbrieven geen vereiste zijn voor alle huizenkopers, zijn ze een uitstekende manier om het proces van het kopen van een nieuw huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als u het geld klaar heeft staan wanneer u vooraf bent goedgekeurd voor uw hypotheek, kunt u het proces versnellen en vertragingen voorkomen die worden veroorzaakt door onvoldoende of onnauwkeurige documentatie. Bekijk ons gratis curriculum voor huizenkopers voor meer informatie over het hypotheekproces. We beantwoorden graag al je vragen over het kopen van je eerste huis!