Herman Miller Nelson Bellenlamp

herman miller nelson bellenlamp

Oorspronkelijk ontworpen door George Nelson, is de Nelson Bubble Lamp een van de meest iconische moderne verlichtingsontwerpen uit het midden van de eeuw. Met behulp van een eenvoudig metalen frame en polymeer bekleding, heeft de Bubble Lamp een elementaire bolvorm die zachtheid toevoegt aan interieurs. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u kiezen uit de Saucer Bubble Pendant, de Roll Bubble Pendant of de Angled Sphere Bubble Pendant.

De Nelson Bubble-lamp is ontwikkeld door een Amerikaanse ondernemer. Het is geïnspireerd op Zweedse hanglampen die met zijde waren bekleed. De kosten van de Zweedse hanglampen waren echter hoog, waardoor ze voor een kleine onderneming onbetaalbaar waren. De oplossing van de ondernemer was om een lichtgewicht stalen frame te maken dat zou worden gecoat met doorschijnend plastic polymeer. De constructie vereist minimaal gereedschap, geen laswerk en behoudt zijn vorm onder spanning.

In de jaren 50 wilde George Nelson een lamp ontwerpen die betaalbaarder en duurzamer was dan de traditionele hanglampen. Zijn eerste prototype werd in twee dagen ontworpen. Naast het ontwerpen van de lamp creëerde Nelson ook de Pear Wall Sconce en de Lotus Table Lamp. Hij schreef over zijn werk in het boek On Design. De Nelson Bubble Lamp maakt nu deel uit van de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. Het wordt beschouwd als de eerste moderne verlichtingsarmatuur die opnieuw is uitgegeven volgens de originele specificaties. Het is gemaakt door Herman Miller, de wereldleider in meubels en accessoires.

De Nelson Bubble Lamp is ontworpen om licht en elegantie toe te voegen aan huizen en kantoren. Het heeft een skelet van staaldraad bedekt met doorschijnend plastic polymeer. Dit materiaal produceert een gloed die zich onderscheidt van andere lichten. De plafondplaat van geborsteld nikkel met een diameter van 5,25 inch en het snoer van 3 meter zijn beide inbegrepen. Hij is UL-gecertificeerd voor gebruik met lampen van 60 watt. Hij heeft een breed oppervlak, waardoor hij perfect past in een breed scala aan plafonds. Bubble Lamp wordt aangeboden in verschillende maten, waaronder small, medium en large. Het wordt verkocht op 1stDibs voor ongeveer $ 1200. De laagst geprijsde Nelson Bubble-lamp wordt verkocht voor ongeveer $ 250.

Herman Miller produceert de Nelson Bubble Lamp in de VS en wordt binnen 2 tot 6 weken verzonden. Er geldt een beperkte garantie van 1 jaar. De Nelson Bubble Lamp is een geweldige keuze voor elk huis of kantoor. Het is ook een goede investering voor uw geld. Een Nelson Bubble Hanglamp kan elke kamer vullen met een diffuus, zacht licht. Deze moderne verlichtingsarmatuur uit het midden van de eeuw is handgemaakt in de Verenigde Staten en ziet er prachtig uit in elke kamer.

In 2018 is de Roll Bubble hanglamp toegevoegd aan de Nelson Bubble Lamp serie. Deze veelzijdige lamp kan op verschillende hoogtes worden geclusterd voor een dramatischer effect. Het zachtere silhouet is een welkome aanvulling op elke moderne ruimte. Het is nu verkrijgbaar in de maten medium, extra large en large. Het is ook beschikbaar voor verzending naar Canada.