De 811-stoel – een icoon van klassiek design

stoel 811

De 811 stoel is een van de meest iconische meubelstukken ooit gemaakt. Gemaakt van stevig, soepel beukenhout, het is een icoon van klassiek design.

Opgericht door uitvinder, meubelmaker en meubelontwerper Michael Thonet, maakt de Ton Company sinds 1861 hoogwaardige meubels van gebogen hout. De kenmerkende stoombuigtechniek van het bedrijf produceert een duurzame en lichtgewicht stoel die geschikt is voor elke ruimte.

Het duurste en meest tijdrovende deel van het proces is het vormgeven en polijsten, maar hier gebeurt de magie. Zodra het bijenkorfvormige hout in vorm is gesneden en gepolijst, worden de stoelen gestraald met een laag blanke lak. Dit schuurproces verwijdert de meeste zichtbare onvolkomenheden en laat een gladde en gepolijste afwerking achter.

Het belangrijkste is dat een goed aangebrachte afwerking ervoor zorgt dat het hout er jarenlang als nieuw uitziet.

De 811 stoel is verkrijgbaar in massief natuurlijk beukenhout, of voor een meer betaalbaar alternatief bieden we gebeitste en gepolijste opties.

als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het plaatsen van uw bestelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij helpen u graag verder!

The Modern Shop heeft ook een uitgebreide collectie eigentijdse eettafels en kookeilanden. Bezoek vandaag nog onze online showroom voor meer informatie of om onze volledige voorraad te bekijken!