Een klassieke kroonluchter die je niet mag missen

Als het om lampen gaat, denken veel mensen aan Noord-Europa. Het koude klimaat en de bereidheid van mensen om meestal thuis te blijven, maken het interieurontwerp heel menselijk. De mooist ontworpen lampen ter wereld stammen uit de gouden eeuw na de Tweede Wereldoorlog en zijn na de was der tijden nog steeds de trendoriëntatie van elk tijdperk. Deze keer selecteert de redacteur de kroonluchters in de lampen en deelt hij enkele klassieke en populaire kroonluchters met je.

PH-serie

Een van Denemarkens iconische lampen is de PH-lamp ontworpen door Poul Henningsen, die Baidu Encyclopedia “de beste voetnoot noemt om de “tijdloze stijl” van Deens design te interpreteren. “

Hij ontwierp de gelaagde lampenkap om het licht zacht en uniform te maken, de schaduw van gewone lampen te elimineren, en de lichtbron kan vanuit geen enkele hoek worden gezien, om de ogen niet te verbranden, en het is vol humanistische zorg en menselijkheid. Tegelijkertijd voldoet het aan de behoeften van functies en vormt het een gunstige compensatie voor het spectrum van gloeilampen om een ​​meer geschikte lichtkleur te creëren.

Later ontwierp hij de PH Artichoke, die ook wel “Dennenappel Lamp” wordt genoemd omdat hij op een dennenappel lijkt. De lichtbron wordt zacht en gelijkmatig in de ruimte verdeeld door de onderlinge breking van elk blad. Veel mensen in Denemarken hebben een bloem hangend aan het plafond.

Beat light

Deze kroonluchter is ontworpen door de Britse geniale ontwerper Tom Dixon. Er wordt gezegd dat hij tijdens zijn reizen in India voorbijgangers zag met verschillende watercontainers op hun hoofd. Deze traditionele ambachtelijke flessen, potten en gebruiksvoorwerpen raakten zijn liefde voor metaalambachten. Dus hij nodigde ambachtslieden uit Moradabad, Noord-India, uit om lampen voor hem te maken in de vorm van kookgerei.

Het heeft een zeer postmoderne industriële stijl, de lampenkap is gemaakt van dik messing, het zwarte buitenoppervlak contrasteert met het warme gouden interieur en dat zien we vaak in het restaurant.

Onregelmatige moleculaire lamp

Dit is een echte vertegenwoordiger van de internetberoemdheid in 2017. Het is een vertakkende kroonluchter ontworpen door lindsey adelman studio in New York. De moleculen zijn vrij te combineren, de kleuren zijn ook divers, elegant en toch licht, en kunnen anders zijn dan woonkamers , eetkamers en slaapkamers.De ruimtes sluiten perfect op elkaar aan.

lindsey adelman studio ontwierp ook andere even verbluffende lampen.

Flos IC

De IC-collectie van Michael Anastassiades voor Flos omvat staande lampen, hanglampen, tafellampen, wandlampen en plafondlampen.

Deze serie van zeer herkenbare, extreem dunne messing beugels, gekoppeld aan een witte bolvormige lampenkap, kan worden gezegd dat de ontwerper de minimalistische esthetiek tot het uiterste heeft gebruikt.

Eos veren lamp

Verenkroonluchter van Vita design, gemaakt van ganzenveren, maakt het licht zachter in de ruimte, wat zeer geschikt is voor het creëren van Scandinavische stijl.

Vergelijkbaar in stijl is IKEA’s Kronin lampenkap, die zeer betaalbaar is, en de zijden lamp is ook zeer geschikt om een ​​Scandinavische stijl te creëren.

Vertigo hanglamp

Waarschijnlijk is geen kroonluchter eleganter dan hij, zoals de breedgerande hoed op het hoofd van een Franse vrouw, het is een geweldige blikvanger in de ruimte. Het café “Small Pavilion” dat door de heer Zao werd geïnterviewd, gebruikte deze kroonluchter, die een diepe indruk op de heer Zao achterliet. Omdat de diameter van deze kroonluchter echter niet klein is, kan de benodigde vloerhoogte niet te laag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *