Voeg een klassieke look toe aan je interieur met een gietijzeren kroonluchter

gietijzeren kroonluchter

De kleine, antieke gietijzeren kroonluchter heeft een decoratieve glazen steel en een open stoke-ontwerp op de belangrijkste hub. Met een diameter van 15 inch en een hoogte van 24 1/2 inch heeft het een vintage look die charme en stijl aan je huis toevoegt. Deze stukken zijn afkomstig uit historische huizen en gebouwen in Ontario, Canada.

Antieke smeedijzeren kroonluchters

Als het om kroonluchters gaat, is antiek smeedijzer een klassieke keuze. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, van klassiek tot country. Sommige zijn voorzien van verweerde houten kralen. Deze kroonluchters hebben drie tot vijf lampen. Deze armaturen kunnen dimmen, zodat u de helderheid van uw kamer kunt regelen.

Smeedijzeren kroonluchters zijn een ideale keuze voor woonkamers en eetkamers. Hun duurzame metalen constructie en verscheidenheid aan afwerkingen maken ze een ideale keuze. Scrollende armen geven het armatuur een vrouwelijk gevoel. Bovendien zijn ze veelzijdig en passen ze in een breed scala aan stijlen en kleurenschema’s.

Venetiaanse stijl

Een kroonluchter in Venetiaanse stijl heeft een ingewikkeld ontwerp en ingewikkelde details. Deze kroonluchters zijn meestal gemaakt van Murano-glas. Het glas is afkomstig van het eiland Murano in Venetië, Italië. Een kroonluchter in Venetiaanse stijl heeft meestal een hoepel waaraan een enkele of meerdere ijspegeldruppels hangen. Het glas is meestal vuurgepolijst.

Deze kroonluchters worden ook gekenmerkt door de steel die het lichaam verbindt met de plafondluifel. De steel kan elke dikte of elk profiel hebben en kan worden versierd met een aantal decoratieve elementen. De steel kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals glas, aardewerk of gegoten metaal.

Spoetnik-kroonluchter

De Spoetnik-kroonluchter met hangende glaskristallen is een unieke, moderne versie van de originele Spoetnik. Het heeft 32 lampjes en een roségouden afwerking. Het heeft zilverkleurige lampen en is dimbaar. Er zijn verschillende maten en afwerkingen mogelijk. Elk is stijlvol en anders.

Deze industriële kroonluchter heeft een spoetnik-design en straalt schitterend als hij aan staat. De E27-schroefbasis maakt hem geschikt voor een verscheidenheid aan verschillende lampen. Het kan ook in een buitenruimte worden gebruikt. De zwarte smeedijzeren constructie is antiroest en glad.

Lijnkapstijl

Als u op zoek bent naar een vintage of industriële kroonluchter, kunt u een kroonluchter in luifelstijl overwegen. Deze stijl zorgt ervoor dat uw ruimte zich onderscheidt van de rest en kan ook dienen als basis voor tafellampen of wandkandelaars. Door het opzettelijk oversized ontwerp kunnen grotere gaten erin worden gestoken.

Kits voor plafondluifels worden geleverd met bevestigingsmateriaal en ophangbenodigdheden. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen en materialen. Veelvoorkomende keuzes zijn zwart afgewerkt staal en vernikkeld messing. U kunt ook kiezen voor een luifel in vintage stijl als u op zoek bent naar een kroonluchter in antieke stijl.

Verzonken montage

Een gietijzeren kroonluchter inbouw kan elke kamer een traditionele uitstraling geven. Deze armaturen zijn oorspronkelijk gemaakt in het begin van de 20e eeuw en hebben een gestileerd bladontwerp. Deze armaturen zijn opnieuw bedraad voor modern gebruik en zijn ongeveer 15 cm breed en 5 cm hoog zonder de lamp. Ze zijn te vinden in veel winkels, waaronder Curiosity Cove, een boetiek die gespecialiseerd is in vintage verlichting.

Veelkleurige smeedijzeren kroonluchters

Veelkleurige smeedijzeren kroonluchters kunnen een leuke kleur toevoegen aan een kamer. Ze zijn ook een geweldige aanvulling op een industriële of moderne inrichting. Je kunt ze combineren met gouden of zwarte lichte tinten voor een dramatisch effect. Deze kroonluchters zijn ook geweldige gespreksstukken. Behalve dat ze mooi zijn, bieden ze ook het extra voordeel dat ze duurzaam zijn.

Deze kroonluchters zijn er in verschillende maten en stijlen. Je vindt ze in verzonken montage-, pendel- en wandkandelaarvarianten. Er zijn ook een aantal buitenversies die op beschermde locaties kunnen worden geplaatst.